Først og fremst skal sSpinning_in_Superpipe_Skiing_at_WSIkigåing være en aktivitet for mosjon og glede med familie, venner og alene. Ski i skog og mark er en aktivitet som er godt for helsen, samtidig som man får vært ute i frisk natur. Ved å gå på ski, viderefører man en gammel tradisjon.

Men det går også an å konkurrere på ski, og skal man bli en god skiløper, må man velge å prioritere slik at forholdene blir mest mulig optimale. Da må man i ung alder begynne å tenke på hvordan man skal bli god. Det kan være en stor hjelp å ha stødige voksenpersoner rundt seg. For toppidrett krever at man jobber hardt og lenge i mange år.

Hvordan skal man bli best på ski

Man kan se på det som en rekke krav som blir stilt til den som skal utøve idretten, og det kan være:

  • Fysiske krav
  • Psykiske krav
  • Miljømessige krav
  • Tekniske krav

Med fysiske krav, menes det at man må ha en aerob fordel, eller trene opp oksygenopptaket ved lange harde treninger, eller intervalltreninger.

De psykiske kravene går på at man må ha vilje til å presse seg, tro på seg selv og motivasjon. Når de andre barna leker eller er inne og ser på tv, må man selv ut å trene harde økter.

Teknikk har mye å si i langrenn, for uten utmerket teknikk, blir man ikke raskest. Ved å presse mest kraftoverføring ned i underlaget, klarer man å overvinne de andre.

Miljø og sosial trivsel er også viktig for at man skal lykkes. Med gode støttespillere i foreldre eller trenere, kan motstanden bli minst mulig. Men det krever utholdenhet og godt humør. Suksessrike idrettsutøvere har ofte hatt dedikerte og engasjerte foreldre som driver dem frem. Det er ikke alltid uten konflikt slike forhold oppstår. For at motivasjonen skal opprettholdes hjelper det dersom man ser resultater av treningen.