Atleten Øystein Pettersen er en allsidig kar som har holdt på med langrenn på et høyt internasjonalt nivå i mange år. Med et stort smil om munnen, får denne karen omgivelsene sine i godt humør. For Øystein er en kar som sjelden depper, selv om han har vært uheldig mang en gang. Han vekker ikke bare oppmerksomhet for sine bragder i skisporet, men er også en yndet person for medialyset.

Han setter oppmerksomhet på idretten ved å gjøre spektakulære ting, som å springe naken i målområdet, delta i reality-show og dele gevinster med konkurrenter.

Lang karriere

Karrieren startet hjemme i Oslo i 1999 der har både drev med ishockey og ski. Men det ble ski som gutten valgte, og etterhvert bemerket han seg i sprint-klassene. Han ble for virkelig oppdaget da han gjorde det skarpt i sesongen 2006/2007, med mange gode plasseringer. Etter en del år med full fokus på s4840621_1384690print konkurranser, har han som mange andre fått øynene opp for lange ritt. Kanskje deltakelsen i sykkelritt som “Den store Styrkeprøven” i 2004 og 2007 hadde hatt sin påvirkning, med sine 540 km. Samtidig gjør han det sterkt i rulleski konkurranser både hjemme og utenlands. I 2014 var han uheldig å brekke en finger etter en ulykke der 8 rulleski-løpere krasjet. Etter dette var det at langdistanseritt ble mer populært for den glade karen, og det tok ikke lang tid før han vant sitt første lange ritt, nemlig La Diagonella i Sveits.

Sponset lag

Etter noen år i United Bakeries med mange flotte prestasjoner og plasseringer, ble Team BN Bank hans nye lag i juli 2016. Her går han med blant andre Simen Østensten. Gladgutten er blitt 34 år, men har ikke tenkt å gi seg med det første. Han blir kalt “Pølsa” blant kamerater, men bakgrunnen for kallenavnet skal være noe uklart.