Når Pølsa skal ut på ski

Øystein “Pølsa” Pettersen elsker å gå på ski. Det har han gjort siden han var en liten gutt sammen med foreldrene sine på Linderud i Oslo. Det ble lange turer i Nordmarka, og etterhvert ble han med i konkurranser og skilek for barna.541c05bf-Skiing-sunshine-SMK-001å ski, husker han alltid å ha med seg noen viktige ting. Han har jo alltid med seg ski og staver, bindinger og sko. Det er en selvfølge. I tillegg har han med seg noen viktige hjelpemidler. For føret kan være så uforutsigbart, og lengre oppe kan været slå om og bli kaldere eller varmere. Da må han finne fra skismurningen sin, og en kork. For denne dagen ble skiene for glatte. I oppoverbakkene ble det glepp-tak på glepp-tak. Her måtte det noen ekstra lag med smurning til.

Smøring for skiene og kroppen

Men før han smører skiene, tar han frem noe ennå viktigere. Nemlig en appelsin. Frukten med vitamin-sjokk skal få Øystein til å rase oppover bakkene i full fart.

Så setter Øystein i gang med å smøre. Først et lag i gli-sonen, for så å det inn med korken. Smøringen gnis fullstendig inn. Dette gjør han tre fire ganger før han er fornøyd. Så legger han smøring og kork ned i magebeltet sitt igjen. Sammen med en liten sjokoladebit og en liten flaske med vann har han alt han trenger for en fin lørdags formiddag i skisporet. Så setter han av gårde igjen. Nå sitter skiene mye bedre og bakkene forseres slik som man er vant med å se denne kraftkaren fra hovedstaden med det gode humøret. Alle kjenner Øystein igjen når han farer av gårde i sin karakteristiske stil. Som en av landets fremste skiløpere har gromgutten med kallenavnet Pølsa enda mange år igjen i sporet som en av de beste i verden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *