Bli bedre

Det store talentet eller den unike utøveren er vel en sannhet med mange modifikasjoner. For det holder ikke i dagens idrett å bare være talentfull. Har man talent er det bra, men det må i tillegg legges ned mange tusen treningstimer for å bli blant de beste i verden i hvilken som helst idrett. Ofte sier man at 10000, titusen 800px-Andrej_Šporn_at_the_2010_Winter_Olympic_downhilltreningstimer må til før man når et internasjonalt nivå. Når man når voksen alder, må man holde ferdigheten ved like hver dag.

For å bli god på ski, må man for det første ha tilgang på snø. Og man må ha det utstyret som er påkrevd, nemlig ski og staver. Det finnes utallige disipliner og varianter av ski og derfor må man ha interesse og kunnskap til å ha det rette utstyret. Det bør være av ypperste kvalitet. Dette medfører at man må ha økonomi til å anskaffe utstyret, noe som foreldre eller andre må ta seg av. Ski er en forholdsvis rimelig idrett, selv om det ypperste utstyret, samt årsavgifter, samlinger, treninger, reiser og opphold koster en god del.

Teknisk trening

Mye av den tekniske delen innenfor ski, handler om å utføre bevegelsene mest mulig optimalt, både med hensyn til kraftoverføring, og med hensyn til å bruke minst mulig krefter. I tillegg til styrketrening og kondisjonstrening er teknikk det absolutt viktigste. Langrenn er dermed en veldig teknisk idrett. Sporten har ulike disipliner, og skal man bli best, må man beherske flere av stilene og distansene. De to hoved-stilene er klassisk og skøyting. Skøyting er tradisjonelt sett mer teknisk enn klassisk, men i de senere årene har klassisk utviklet seg fra å være diagonal gange, til å bli en mer kraftfull utøvelse. Man må ha en kraftig overkropp, der man staker med armene mer enn man skyver fra med beina. For å ha en god mulighet innenfor skisport, må man altså besitte utmerket styrke, også i armer og overkropp, ha ekstremt oksygenopptak, og mestre skiteknikken optimalt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *